Szárított gombakéregben sült báránykaraj édesköménnyel

Szárított gombakéregben sült báránykaraj édesköménnyel
5 (100%) 6 szavazat

Szárított gombakéregben sült báránykaraj édesköménnyel

HOZZÁVALÓK:

  • 100 dkg báránykaraj,
  • 0,5 dl olaj,
  • 5 dkg szárftott gomba,
  • 20 dkg édeskömény,
  • 20 dkg paprika,
  • 20 dkg cukkini,
  • 20 dkg patisszon,
  • 20 dkg bébirépa,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 2 dl demiglace mártás,
  • 1 dkg rozmaring,
  • 1 dkg kakukkfű,
  • örölt fekete bors,

ELKÉSZÍTÉS :

A fűszerezett báránykarajt forró olajon elősütjük, majd 180 ° C-os
sütőben 7-8 percig tovább sütjük. Belehempergetjük a szrított
gombaforgácsba és további 2 percig sütjük. Köretként grillezett
paprikát, cukkinit, répát, patisszont, illetve előfőzött és grillezett
édesköményt adunk. A báránykarajt felszeleteljük és tányérra tesszük
zöldségeket a tányér közepére halmozzuk és kb. fél dl mártást
adunk hozzá.

BORAJÁNLAT : SZEKSZÁRDI MERLOT