Rózsaszín libamell vargányagombás szélesmetélttel

5/5 - (6 votes)

Rózsaszín libamell vargányagombás szélesmetélttel

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db 18 dkg libamellfilé,
  • 20 dkg vargányagomba,
  • 30 dkg szélesmetélt,
  • 1 fej kisebb édeshagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 0, 5 demiglace mártás,
  • 0, 5 dl olaj,
  • 1 dl száraz rosé bor,
  • 3 dkg vaj,
  • só,
  • örölt fekete bors,
  • kakukkfű,
  • bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS :

A libamelleket sózzuk, frissen örölt borssal ízestjük, majd forró olajban
mindkét oldalát pirosra sütjük, majd 10 percig 180 ° C-os sütőben
készre sütjük. Közben a tésztát forrásban lévó sós vizben kifőzzük,
A gombából mártást készítünk : az apróra vágott édeshagymát vajon
megfonnyasztjuk, rátesszük a kockára vágott vargányagombát,
megszórjuk bazsalikommal és kakukkfűvel lepirítjuk, majd felengedjük tejszínnel, fehérborral és demiglace mártással, utána sózzuk.

A mártásba beleforgatjuk a kifőzött tésztát, amit a tányér közepére
halmozunk. A libamelleket vékonyan felszeleteljük és a tészta szélére
felrakjuk. Dekorálhatjuk bő zsírban kisült friss fűszernövényekkel.

BORALJÁNLAT : TOLNAI KADARKA