Rózsaszín libamell vargányagombás szélesmetélttel
HOZZÁVALÓK:
- 4 db 18 dkg libamellfilé,
- 20 dkg vargányagomba,
- 30 dkg szélesmetélt,
- 1 fej kisebb édeshagyma,
- 2 dl tejszín,
- 0, 5 demiglace mártás,
- 0, 5 dl olaj,
- 1 dl száraz rosé bor,
- 3 dkg vaj,
- só,
- örölt fekete bors,
- kakukkfű,
- bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS :
A libamelleket sózzuk, frissen örölt borssal ízestjük, majd forró olajban
mindkét oldalát pirosra sütjük, majd 10 percig 180 ° C-os sütőben
készre sütjük. Közben a tésztát forrásban lévó sós vizben kifőzzük,
A gombából mártást készítünk : az apróra vágott édeshagymát vajon
megfonnyasztjuk, rátesszük a kockára vágott vargányagombát,
megszórjuk bazsalikommal és kakukkfűvel lepirítjuk, majd felengedjük tejszínnel, fehérborral és demiglace mártással, utána sózzuk.
A mártásba beleforgatjuk a kifőzött tésztát, amit a tányér közepére
halmozunk. A libamelleket vékonyan felszeleteljük és a tészta szélére
felrakjuk. Dekorálhatjuk bő zsírban kisült friss fűszernövényekkel.
BORALJÁNLAT : TOLNAI KADARKA