Szőlőlevélbe tekert őzfilé szarvasgombakrémmel

Szőlőlevélbe tekert őzfilé szarvasgombakrémmel
5 (100%) 6 szavazat

Szőlőlevélbe tekert őzfilé szarvasgombakrémmel

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db 78 dkg-os őzfilé,
  • 7 dkg vadfűszerkeverék,
  • 4 db nagy szőlőlevél,
  • 12 dkg szarvasgombakrém,
  • 1, 6 dkg szőlő,
  • 5 dl olaj,
  • 4db 15x15cm-es sertésháló,
  • Köret : 30 dkg burgonya, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, só

ELKÉSZÍTÉS :

Az őzfiléket sózzuk, vadfűszerrel ízesítjük, majd elősütjük. Kihűlés után
megkenjük szarvasgombakrémmel beletekerjük szőlőlevélbe és a
sertéshálóba, majd tovább sütjük 170 ° C-on 10 percig. A szőlő
szemeket négybe vágjuk, vajon megpároljuk 1 dl vörösborral. Köretnek
grillezett zöldséget készítünk, amit a tányér közepére helyezünk.
Az őzfilét felszeleteljük, a köret köré rendezzük és rátesszük a
szőlő ragút.

BORAJÁNLAT:  SOPRONI ZWEIGELT