Szárított gombakéregben sült báránykaraj édesköménnyel
HOZZÁVALÓK:
- 100 dkg báránykaraj,
- 0,5 dl olaj,
- 5 dkg szárftott gomba,
- 20 dkg édeskömény,
- 20 dkg paprika,
- 20 dkg cukkini,
- 20 dkg patisszon,
- 20 dkg bébirépa,
- 20 dkg paradicsom,
- 2 dl demiglace mártás,
- 1 dkg rozmaring,
- 1 dkg kakukkfű,
- örölt fekete bors,
- só
ELKÉSZÍTÉS :
A fűszerezett báránykarajt forró olajon elősütjük, majd 180 ° C-os
sütőben 7-8 percig tovább sütjük. Belehempergetjük a szrított
gombaforgácsba és további 2 percig sütjük. Köretként grillezett
paprikát, cukkinit, répát, patisszont, illetve előfőzött és grillezett
édesköményt adunk. A báránykarajt felszeleteljük és tányérra tesszük
zöldségeket a tányér közepére halmozzuk és kb. fél dl mártást
adunk hozzá.
BORAJÁNLAT : SZEKSZÁRDI MERLOT